Fertile house by MU architects

Situated within the loire valley of tours, france, the ‘fertile house’ by paris-based practice MU architects adds a variety of garden spaces within the developing residential town. positioned within a dense city block, the corner lot structure features
minimal outward openings with an entry recessed from view. turning attention inwards, an extension from the house forms a U-shaped footprint around a central open-air courtyard. the south-facing living area opens to the back yard with a wall of glass doors which slide back on themselves to link the indoor and outdoor spaces.

Tailored to an aging couple, their bedroom is placed on the ground level near the  kitchen and living room, while the common areas and guest rooms are placed on the upper floor. enclosed with a net, a rooftop terrace with a vegetable garden is accessed from a window from the interior stairway. polycarbonate linings around concealed light fixtures reflect artificial light into the terrace and interior at night.